UPDATE COVID 19 maatregelen

2 weeks ago 6

Nieuwsbericht | 06-07-2021 | 09:47

Het EU reisverbod is opgeheven voor volledig gevaccineerde personen, de Nederlandse quarantaine regels zijn veranderd en Sri Lanka heeft haar Covid maatregelen aangepast.

Reizen naar Nederland

U mag vanuit zowel Sri Lanka als de Maldiven naar Nederland reizen als u onder een uitzondering voor het EU-inreisverbod valt en/of wanneer u volledig gevaccineerd bent. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/uitzonderingen-eu-inreisverbod LET OP: sommige luchthavens zijn dicht voor passagiers (ook transit) voor passagiers dice vanuit Sri Lanka of de Maldiven reizen. Controleer de informatie van het desbetreffende onshore of de luchtvaartmaatschappij waarmee u van program bent te reizen voor meer informatie hierover.

Per 1 juli 2021 zijn de Nederlandse quarantaine regels veranderd

Voor reizen van Sri Lanka (hoog risico land) naar Nederland geldt op dit infinitesimal het volgende:

- Als u vanuit Sri Lanka naar Nederland reist en u bent volledig gevaccineerd dan dient het vaccinatiebewijs van buiten de EU aan de volgende voorwaarden te voldoen https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/eisen-vaccinatiebewijs-buiten-de-eu Kunt u dit bewijs overleggen dan hoeft u bij aankomst successful Nederland niet langer een testuitslag te laten zien en u hoeft niet successful quarantaine. U dient successful dit geval een vaccinatie declaratie successful te vullen. LET OP: Het kan zijn dat u wel een negatieve trial uitslag moet kunnen laten zien successful het onshore waar u een overstap maakt naar Nederland of voor uw luchtvaartmaatschappij.

- Wanneer u niet volledig gevaccineerd bent moet u successful het bezit zijn van een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst successful Nederland. U kunt zich laten testen successful bijvoorbeeld Nawaloka hospital, Asiri hospital, Lanka hospital, Durdans infirmary en Hemas hospital. Met een negatief trial resultaat hoeft u niet successful quarantaine na aankomst.

Voor reizen van de Malediven (ZEER hoog risico land) naar Nederland geldt op dit infinitesimal het volgende:

- Als u vanuit de Malediven naar Nederland reist, moet u successful het bezit zijn van een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst successful Nederland. Ook wanneer u volledig gevaccineerd bent. U kunt een NAAT (PCR)-test doen successful Hulhumale Tree Top infirmary successful Male.

- Zorg dat u de quarantaineverklaring ingevuld en uitgeprint bij u heeft: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/in-thuisquarantaine-bij-aankomst-in-nederland/quarantaineplicht

- Na aankomst uit een zeer hoog risico gebied gaat u verplicht 10 dagen successful (thuis)quarantaine. U kunt een boete van EUR 339,- krijgen als u geen quarantaineverklaring heeft of zich niet houdt aan de quarantaineverplichting.

- Op dag 5 kunt u een testafspraak maken om de quarantaine te verkorten. Bel hiervoor met 0800-1202 of maak online een afspraak via www.coronatest.nl. Als de testuitslag negatief is, stopt de quarantaine.

Check vlak voor vertrek of er veranderingen zijn: www.reizentijdenscorona.nl/ en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/reizen-naar-nederland-checklist

Vaccinatie van Nederlanders successful het buitenland

Nederlanders dice niet successful Nederland wonen, maar beschikken implicit een BSN en DIGID kunnen tijdens verlof successful Nederland worden gevaccineerd.

U kunt zich aanmelden voor vaccinatie via https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken.

Nederlanders met een geldige residence licence voor Sri Lanka of de Malediven en dice ouder zijn dan 30 jaar (Sri Lanka) of 18 jaar (Malediven) worden meegenomen successful het vaccinatieprogramma van Sri Lanka en de Malediven. De ambassade raadt Nederlanders aan zich te laten informeren implicit de mogelijkheden bij het lokale Public Health Department. Er zijn geen kosten aan de vaccinaties verbonden.

Oranje reisadvies voor Sri Lanka en de Malediven

Voor reizen naar Sri Lanka en de Malediven geldt nog steeds een oranje reisadvies. Dit betekent dat de Nederlandse overheid adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. U kunt wel reizen naar Sri Lanka en de Maldiven, wij verwijzen u naar de websites onder dit bericht voor de te volgen maatregelen en protocollen. Zorg dat u altijd op de hoogte bent van de laatste informatie en lokale maatregelen voordat u reist. Denk daarbij ook aan de lokale maatregelen van de landen waar u een overstap maakt en dice van luchtvaartmaatschappijen.

Sri Lanka heeft haar COVID-maatregelen aangepast. Er zijn nog steeds beperkingen, maar er is iets meer bewegingsvrijheid. Deze maatregelen kunnen ieder infinitesimal aangepast worden, wij raden u aan hiervoor de lokale media berichten te volgen. Neem bij al uw activiteiten altijd de standaard covid-19 maatregelen successful acht: draag een mondkapje, was uw handen regelmatig en houdt 1.5 metre afstand van anderen.

Meer informatie:

Lees hier de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

U vindt de actuele overheid persberichten m.b.t. de COVID-19 situatie en maatregelen successful Sri Lanka hier: https://www.dgi.gov.lk/news/press-releases-sri-lanka/covid-19-documents

Covid-19 maatregelen en protocollen voor toeristen successful Sri Lanka: www.srilanka.travel/helloagain

Covid-19 section update Maldiven: https://covid19.health.gov.mv/en/?c=0

Covid-19 maatregelen en protocollen voor toeristen successful Maldiven: www.visitmaldives.com/en/covid19-updates

Heeft u vragen of hulp nodig?

Wanneer u successful Sri Lanka of op de Maldiven verblijft, raden we u aan zich te registreren bij de ambassade zodat wij u op de hoogte kunnen houden van actuele ontwikkelingen. Dit kan via de BZ informatieservice: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u een email sturen naar col-ca@minbuza.nl. Voor noodgevallen kunt u interaction op nemen met het BZ contactcentrum: +31 247 247 247.

Met vriendelijke groet, de Nederlandse Ambassade successful Sri Lanka

Read Entire Article